de kneus

puppy-eyes

‘Wat een luizenleventje.  Slapen, eten, in de zon zitten en wandelen’, dacht ik laatst nog toen ik naar mijn kat keek, die zijn big puppy eyes had opgezet en ondertussen languit op mijn bed ging liggen.

Ik verlang eigenlijk altijd naar luierdagen als ik ze niet heb en ik verveel me als ik ze wel heb. Misschien ben ik een beetje vreemd of wispelturig. Misschien ja.

Anyway, ik werk fulltime in de horeca. Zoals jullie wellicht weten betekent dat lange dagen, weinig vrij. Goed voor de portemonnee, absoluut! Toch denk ik af en toe wel eens… 1 dagje extra vrij, wat zou dat heerlijk zijn! Lekker uitslapen, hardlopen, genoeg tijd hebben om die stapel leesboeken naast mijn bed (die de afgelopen twee maanden in rap tempo zo hoog werd dat het nu zelfs twee stapels zijn) weg te werken of blogs te schrijven.

Nu zit ik al twee dagen thuis. Beetje slapen, eten, lezen en schrijven. Leuk, maar na 1 dag ook wel weer voldoende. Bovendien is de zon op het moment ver te zoeken en zit hardlopen of met de hond wandelen er ook niet in. Stiekem wil ik wel weer hard aan het werk, maar zelfs dat is nu onmogelijk.

Op de een of andere wonderbaarlijke manier heb ik namelijk een ribkneuzing opgelopen. Joost mag weten hoe?! Een kneuzing loop je normaal op na een harde klap of val maar ik daarentegen weet niet waardoor ik mijn kneuzing heb opgelopen. Nu is dat ook niet heel vreemd. Op één dag maak ik zoveel blunders of kleine ongelukjes mee dat het ook echt niet meer bij te houden is. Daarnaast schijn ik in allerlei idiote standen te slapen dus waar moet ik beginnen met zoeken naar de oorzaak van deze kneuzing?

Ik kan jullie vertellen dat zo’n kneuzing geen pretje is. Welke kneuzing is overigens wel een pretje? Maar nee echt, deze doet echt heel veel zeer (misschien geniet ik daarom minder van deze onverwachte luierdagen…).  Maandagochtend werd ik wakker. Ik kon nauwelijks m’n bed uit. De uitspraak: ‘het enige wat je hoeft te doen is ademen’ vervloekte ik volledig: ‘alsof ademen zomaar vanzelf gaat, verdomme! Weet je wel wat er allemaal nodig is om te ademen?!’ (Gekneusde) Tussenribspieren bijvoorbeeld? Ja, fijn.

Ach, het is niet anders. Ik heb een ribkneuzing en als gevolg daarvan zit ik nu thuis want één verkeerde beweging en ik gooi van de pijn spontaan mijn dienblad door de brasserie. Kan niet, en dus heb ik nu onverwacht van die dagen dat ik niks hoef ( en overigens niet veel kan).

Voordelen:

  • Mijn eerste blog staat online
  • Mijn boek is uit
  • Mijn tijdschriften evengoed
  • Mijn kat hoeft niet alleen te luieren
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...