check, check, dubbelcheck

Wat een geweldig weer! Die strakblauwe lucht en die felle gele bol brachten me op een geniaal idee. SKATEN!

Beetje genieten van het zonnetje op je bol, beetje calorietjes verbranden, beetje sporten zonder het gevoel te hebben dat je sport. Het klonk me als muziek in de oren en dus strikte ik Sjoerd voor een skatedate. Ik trok mijn oude (inmiddels onder stof belaagde) skates uit de kast en daar ging ik.

Wat heerlijk joh! Wind door de haren en glijden over dat asfalt.

Oké, oke na ruim een halfjaar niet op skates te hebben gestaan was het weer even wennen. Ik bedoel je staat niet dagelijks op wieltjes. Ja, zit misschien maar staan? Ik in ieder geval niet. Anyway het ging super. Na een halfuurtje ging ik vol gas, deed ik inhaalwedstrijdjes met Sjoerd en wilde ik onze route zelfs met een paar kilometer uitbreiden. Echt, zo’n avond op skates deed me goed…

Tot op zekere hoogte.

Damn, wat kwam dat asfalt hard aan! Gelukkig had ik al een broek aan met gaten op m’n knie. (Dat hoorde, zo had ik die broek ooit gekocht.) Achteraf gezien had ik met iedere andere broek precies hetzelfde gateneffect kunnen creëren tijdens deze skatetocht.

Stop! Voor diegenen die mij nu als één of ander stumpertje op (in totaal) acht wieltjes door de straten zien zigzaggen, wil ik even iets rechtzetten. Ik ging vlak voor mijn val namelijk op (in totaal) zeven wieltjes al zigzaggend door de straat. Ik zie jullie denken: Eh zeven wieltjes? Een oneven aantal?

JA, ZEVEN.

Dat is dan ook precies de reden waarom ik na een soort van vierkante pirouette te hebben gedraaid regelrecht met mijn gezicht tegen de vlakte ging. Na mijn val keek ik wezenloos om me heen toen ineens wieltje acht voorbij rolde. Afijn, een skatecheck vooraf aan de rit was misschien ook geen overbodige luxe geweest.

Op zeven wieltjes naar huis dus. Vier rechts en drie links om precies te zijn, oh en niet onderuit gegleden. Wat nou, niet kunnen skaten?!

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...