Groen en dorps NYC

4.

Dit is ‘m. De wandeling waar ik van begin af aan al naar uit kijk. Greenwich Village, ook wel ‘The Village’ genoemd. Alles wat geschreven staat over deze wijk klinkt me als muziek in de oren. Groen, knus, gemoedelijk en hip. Met de relatief veel lage gebouwen doet de wijk enigszins Europees aan. Op een zonnige dag is het in ieder geval de perfecte wijk om lekker rond te struinen en zon te vangen (althans dat laatste vermoed ik, aangezien in deze wijk niet iedere vierkante meter een torenhoge wolkenkrabber beslaat).

   

De wijk kent tal van unieke winkeltjes en heerlijke coffee- en sapbarretjes, veelal gerund door zelfstandige ondernemers. Ook wandel je langs kleurrijke plantsoentjes en groene hofjes. In New York loop je bovendien nogal vaak rond met het idee ‘hier al eens geweest te zijn’. Logisch ook met alle films en series die er zijn opgenomen. In Greenwich Village is dat niet anders. De typische huizen met plantsoentjes en trappetjes komen je wellicht bekend voor uit series als ‘Friends’ en ‘Sex and the city’.

Greenwich kent tevens een rijke en bewogen geschiedenis, erg interessant maar vooral ook te lezen op alle sites die maar iets over deze wijk schrijven. Bijvoorbeeld hier.

Tja, ik kan over dit dorpse New York natuurlijk uren blijven lullen. Handiger is het posten van nog wat kiekjes.

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...