De beste wens(en)

Ooit stil gestaan bij jouw nieuwjaarsgroet? Een hand en drie zoenen. En ja, die drie zoenen zijn soms een tikkeltje dubieus. Mij gaat het vandaag echter niet om die zoenen maar om de vraag: Wat zeg je? Wat wens jij een ander toe? 

Het valt me op dat mensen de laatste jaren steeds creatiever worden met hun nieuwjaarsgroet. Tijd dus om die eens onder de loep te nemen. We kennen allemaal de standaard ‘gelukkig nieuwjaar’ van de kerstkaart. Altijd veilig. Iemand die een zwaar jaar achter de rug heeft wens je voor 2020 in ieder geval meer geluk toe en iemand die een prima 2019 afsluit op z’n minst hetzelfde beetje geluk voor het jaar dat volgt. 

Ik durf wel te stellen dat een nieuwjaarswens een boodschap is die jouw eigen waarden weerspiegelt. Want wat jij belangrijk vindt, wens je ook graag een ander toe. Dat kan variëren van geluk, voorspoed, liefde, gezondheid, moed, sportiviteit, kracht, passie, inspiratie, creativiteit of van dat alles een beetje in ‘de beste wensen’. Hoewel je er niet veel fout aan kunt doen, is er één wens die ik al jaren verafschuw: Succesvol.

Serieus?! Een succesvol 2020 is waar het bij jou omdraait? Dat is alles wat je een ander te bieden hebt? Triest joh. Voor de succes-jager onder ons: Ik wens je voor 2020 vooral veel moed toe om gewoon eens stil te staan. Succes of niet. Stilstaan bij je eigen gezondheid en die van dierbaren, bij de liefde die je te geven hebt en die je ontvangt. Maar bovenal wens ik je een jaar toe waarin jij je beseft dat het leven echt wel meer voor je in petto heeft dan het behalen van zakelijke successen.

Lieve mensen, wat ik iedereen toewens is een liefdevol, gezond en gelukkig 2020 . Een jaar waarin ieder voor zich zijn of haar lichtpuntjes ziet, hoe groot of klein ook. Een jaar waarin je de moed vindt om tegenslagen te kunnen verwerken, hoop houdt om dromen na te jagen en rust vindt om bij behaalde hoogte- en dieptepunten stil te staan. Om vervolgens samen met jouw dierbaren terug te kijken. Om elkaar vast te houden en te troosten of om samen het glas te heffen en te proosten op het leven.

Cheers!

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...