Ideale huisgenoot

Ik had nooit verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om een nieuwe huisgenoot uit te kiezen. Ik had hem alleen maar zien staan en voelde direct die klik, heel vreemd eigenlijk. Er kwam geen hospiteeravond of iets aan te pas. Deze knul is zo makkelijk in de omgang. Ik heb, sinds hij bij me in huis woont, nog nooit last van hem gehad. Hij is behoorlijk stil en zit voornamelijk in de vensterbank. Ik weet niet precies wat hij daar doet. Naar buiten staren? Zonlicht opvangen? (Voor zover de zon van zich laat zien.)

Ik heb zo het idee dat deze huisgenoot ook wel blij is met mij. Best logisch als je weet waar hij vandaan komt, arme jongen. Bovendien doen we ieder lekker ons ‘eigen ding’. Hoewel ik veel kan praten, val ik hem daar nauwelijks mee lastig. Toch zijn we ook best close. Ik vind het een beetje vreemd om te vertellen, maar ik heb zelfs al een keer met hem onder de douche gestaan. Ja, het was misschien wel een beetje snel en niet zo nodig. Ik moet er wel bij zeggen dat het nog maar één keer is voorgevallen hoor! Sowieso zal het niet veel vaker gebeuren. Hij houdt namelijk van een lauwe douche, of zeg maar gerust een koude douche. Dan moet je net mij hebben, ik ben al zo’n koukleum. Echt goede douchemaatjes zijn we dus niet, al zeg ik het zelf.

Opmerkelijk is wel dat ik normaal heel erg gesteld ben  op mijn ‘eigen plekje’ en privacy maar met deze huisgenoot in mijn buurt kan het me niks schelen. Hij is namelijk continu bij me en toch voel ik me volledig op mijn gemak. Al staat hij de hele dag pal achter me of net iets té dichtbij. Ik dacht, ik kan jullie moeilijk niet op de hoogte brengen van deze aangename nieuwe gast in mijn leven.

En dus…

wil ik jullie met trots voorstellen aan mijn nieuwe huisgenoot, Ficus:

Is het geen plaatje?
Is het geen plaatje?

Ps. Ik heb vernomen dat Ficus best een flinke jongen kan worden, dat wordt nog wat op dat kamertje van mij.

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...