Magische jaarafsluiter

Oké, oké, ik geef het toe. Ik ben om. Verliefd, verslaafd, krankzinnig. Ik huppel als een veulen door de woonkamer wanneer Billy Joel met Pianoman door de speakers galmt, ik pink een traantje weg bij Cat Stevens met Morning Has Broken, ik headbang als een bezetene mee op de beat ‘I Want It All’ van Queen en ik smeek Joost, terwijl hij net wil inparkeren, een extra rondje Nijmegen te maken om ‘Op Fietse’ van de Drentse band Skik af te kunnen luisteren.

Slapeloze nachten, extra kilometers en studie ontwijkend gedrag zijn het gevolg van het luisteren naar alle prachtmuziek die door de jaren heen is geproduceerd. De top 2000 brengt me oprecht naar de top van 2014. Naast de beste hits zorgen de extra tijd die ik in de maand december met vrienden en familie kan doorbrengen en het ongegeneerd eten van vette oliebollen voor een magisch gevoel.

Hoe dichter de 1 januari nadert hoe meer goede platen achtereen volgen, hoe meer oliebollen ik denk weg te kunnen werken en hoe lekkerder de goedkope fles wijn, die ik vluchtig uit het schap heb getrokken tijdens een recordpoging boodschappen doen om zo min mogelijk van de top 2000 te hoeven missen, gaat smaken. Bij ieder volgend nummer drijft de euforie me haast tot waanzin. Denk ik haast een hoogtepunt te bereiken, is het daaropvolgende nummer NOG beter! Ik snak naar adem.

Ik leef in een roes van knettergoede muziek, weinig slaap, veel wijn, bier en ongezond eten. Uiteraard is het onverantwoord om eeuwig in deze roes op te gaan en dus wordt er morgen op 1 januari finaal en einde gemaakt aan mijn ongezonde leefstijl die ruim een week heeft voortgeduurd. Met de hit Hotel California wordt het eindsignaal ingeluid.

Bij de gedachte aan dat eindsignaal ebt mijn fijne onderbuik langzaam weg, de oliebollen liggen er plotseling somber bij. De magie is doorbroken. Al het papierwerk dat ik de afgelopen week voor me heb uitgeschoven heeft zich tot een fikse stapel opgehoogd. Ook mijn hardloopschoenen en mijn nieuwe scheurkalender liggen vanaf morgen op me te wachten. Aftellen maar weer!

live luisteren

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...