Sint-Maarten

  • Zaterdag 12 november 2000

Lieve zon,

Gisteren kwam Jody bij mij logeren. Het was Sint-Maarten. Jody en ik gingen samen langs de deuren. We hadden een hele zak vol snoep binnengehaald en hebben al bijna de helft – of eigenlijk al meer dan de helft opgegeten.

Je kon ook bij de Regenboog (een bejaardentehuis hier in het dorp) lopen en zingen. Dat hebben we gedaan, want dat is voor die oude mensjes ook leuk. Die zien soms dagenlang niemand. Dat vind ik zo zielig. Wij vonden het zelf ook leuk om daar te lopen want je krijgt altijd lekker veel snoep van oude mensen. Behalve bij sommige oudjes, die geven een mandarijn. Daar zit ik niet op te wachten maar ja van mama, en van papa denk ik ook wel, heb ik geleerd dat je ook dan beleefd ‘dankjewel’ zegt.

Mijn eerste dagboek

De fruitschaal van mama is nu heel vol. Mag ze mooi zelf al die mandarijnen opeten. Toen we klaar waren bij de regenboog moesten we wachten op papa. Twee jonge meisjes in het donker over straat vonden onze moeders geen goed idee. Dit komt door mijn broertje, dat weet ik zeker. Hij is vorig jaar tijdens Sint-Maarten overvallen door oudere jongens. Die hebben toen al zijn snoep gejat. Dat was wel zielig voor hem maar ook voor mezelf want ik moest toen al mijn snoep met mijn broertje delen.

We stonden dus op papa te wachten maar we stonden daar echt zo lang te wachten dat we toch maar zelf verder zijn gegaan. We liepen dus helemaal niet met papa, ook al hadden we dat aan de moeder van Jody beloofd. Toen we thuiskwamen zat hij gewoon televisie te kijken. Hij was ons vergeten. Altijd die stomme voetbal. Als ik later ooit met een jongen samen ben wil ik niet dat hij een voetballer is. Volgens mama sta je dan nooit op de eerste plaats. Gelukkig hebben Jody en ik wel veel snoep opgehaald. Samen lopen was ook helemaal niet eng.

Nu ga ik verder snoepen. Ik heb stiekem een deel in de la onder mijn bed verstopt.

Doei!

Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook

It's only fair to share...